DW: مردم هر کشوری خصوصیات و رفتارهای خاص خود را دارند که البته برای خودشان خیلی هم عادی است. برای آلمانی‌ها فرقی نمی‌کند کجا هستند؛ در رستوران، اداره، کتابخانه و هنگام غذاخوردن. آن‌ها در هر جا که باشند در صورت نیاز و حتی با صدای بلند دماغ‌شان را پاک می‌کنند. بسیاری از ایرانی‌هایی که حتی سال‌هاست در آلمان‌زندگی می‌کنند، هنوز با این موضوع مشکل دارند.

 



اگر خانه‌ای ماشین ظرف‌شویی نداشته باشد، آنگاه ظرف شستن آلمانی‌ها تماشایی است. هنوز هم برخی آشپزخانه‌‌ها دو ظرف‌شویی دارند. ظرف را در آب گرم با چند قطره مایع ظرف شویی، می‌شویند و سپس در آب سرد فرو می‌کنند و در آخر با دستمالی آن را خشک می‌کند. برخی حتی ظرف را در آب سرد هم فرو نمی‌کنند و با همان کف مایع ظرف شویی خشک می‌کنند. ظرف‌ها در زیر آب روان گرفته نمی‌شوند.

 



اگر فکر می‌کنید آلمانی‌ها شب‌ها خانه نیستند، سخت در خطا هستید. آن‌ها از روشن‌کردن چرا‌غ‌های اضافی پرهیز می‌کنند و دائما در فکر صرفه‌جویی در مصرف انرژی هستند.

 

 

 

آلمانی‌ها از امکان استفاده از صدها شبکه تلویزیونی و دیدن بهترین‌ و جدید‌ترین فیلم‌ها برخوردار هستند، اما شب یکشنبه بعد از اخبار ساعت هشت تقریبا همه آن‌ها فیلم جنایی و پلیسی "تا‌ت‌اُورت" (Tatort) ساخت آلمان را تماشا می‌کنند.

 

 


اگر ندانید فکر می‌کنید که شوفاژ ساختمان خراب شده است. شب‌ها، دیرهنگام و معمولا قبل از خواب، سیستم گرمایشی ساختمان برای صرفه‌جویی در هزینه سوخت، بصورت اتوماتیک خاموش و صبح روز بعد دوباره روشن می‌شود.

 

 


با بالش در پشت پنجره. پلیس آلمان در خیابان‌ها و محلات، به‌ویژه در شهرهای کوچک نیازی به دوربین مداربسته ندارد. خیابان‌ها تحت نظر و کنترل افراد مسن قرار دارند. برای آنهایی که نمی‌دانند: اگر بالشی در پشت پنجره دیدید بدانید پیرمرد و یا پیرزنی از پشت این پنجره به بیرون نگاه می‌کند که فعلا در اینجا نیست.

 

 

 

هنوز هم بسیاری از آلمانی‌ها هر صبح پس از بیدار شدن لحاف و بالش خود را در معرض هوای تازه قرار می‌دهند. دیدن این صحنه در آلمان برای بسیاری از ایرانیان تعجب‌آور است.

 

 

 

در جنوب آلمان جاروکشیدن و تمیز کردن راه‌پله ساختمان هر هفته برعهده یکی از ساکنین آن ساختمان است. تابلو "کِر وُخه" برای خارجی‌ها ساخته نشده است. این تابلو پشت در خانه به ساکنان این وظیفه را یادآوری می‌کند.

 

 


در شمال آلمان برای سلام کردن "آهوی" (Ahoi) و "موین، موین" (Moin, Moin) می‌گویند. در جنوب کشور "سرووس" (Servus) و "گروس گوت" (Grüß Gott) گفته می‌شود. بقیه هم "هَلو" (Hallo) می‌گویند. تازه نحوه بیان همین "هَلو" هم این لغت را دارای معنی‌های مختلف و حتی به ناسزا تبدیل می‌کند.

 

 

بر پله برقی‌های آلمان هم قوانین راهنمایی و رانندگی حکم‌فرماست. بر روی بسیاری حتی نوشته شده "سمت راست بایستید، سمت چپ بروید!"

 



آلمانی‌ها با وسواس عجیبی زباله‌هایشان را تفکیک می‌کنند.

 



باورنکردنی است، اما آلمانی‌ها وقتی ماست میوه می‌خورند، ظرف پلاستیکی آن را اول می‌شورند و سپس به ظرف زباله می‌سپارند.

 



حفظ حریم شخصی در آلمان بصورت عجیبی رعایت می‌شود. در اتوبوس و قطار (اگر خالی ‌باشند) مردم همیشه با فاصله از یکدیگر می‌نشینند. در اماکن عمومی اگر صندلی کنار فردی خالی باشد، قبل از نشستن حتما سئوال می‌کنند که آیا این صندلی خالی است؟ در ادارات، بانک‌ها و دستگاه‌های خودپرداز هم که اصولا با یک خط بر روی زمین، فاصله فردی که کارش در حال انجام شدن است با دیگران تعیین شده است.

 

روزهای شنبه و یکشنبه در آلمان آخر هفته محسوب می‌شوند. روز یکشنبه در این کشور روز خاصی است و همه فروشگاه‌ها و مراکز خرید تعطیل هستند (پمب‌بنزین، رستوران، ساندویچ‌فروشی و سینماها مشمول این قانون نمی‌شوند).

 

در آلمان تنوع گیج‌کننده و عجیبی در پخت نان وجود دارد. در این کشور بیش از هزار نوع نان پخته می‌شود.