دوران بارداری با تمام شیرینی‌ها و تجربه‌های فوق‌العاده برای یک مادر، دورانی ویژه و حساس به‌شمار می‌رود. یک خانم باردار هر ساعت در شرایط متفاوتی از لحاظ روحی و جسمی قرار می‌گیرد. از طرفی این شرایط معمولا در هر فرد نسبت به فرد دیگر متفاوت است و هر کس تجربه خاص خود را از این دوران خواهد داشت. به دلیل تغییر در فرم اصلی بدن و اضافه وزن معمولا اکثر خانم‌های باردار با خستگی ها و گرفتگی‌های مختلفی در بدن مواجه هستند و به نظر می‌رسد در تعداد بسیاری از این افراد، تمایل به استفاده از خدمات ماساژ برای رفع این گرفتگی‌ها وجود دارد. اما آیا به راستی خدمات ماساژ در اسپاها برای خانم‌های باردار مفید است؟ در ادامه توضیحات کوتاهی در این خصوص می دهیم و قضاوت را به عهده خوانندگان محترم می‌گذاریم.

 


در تمام دنیا ماساژی به نام "ماساژ بارداری" وجود دارد و نمی توان منکرآن شد، اما اگر اندکی به هدف اصلی این ماساژها بپردازیم متوجه می‌شویم که هدف از به کار گیری این نوع ماساژ، تسهیل زایمان برای فرد باردار است. پس ماساژور باید از شرایط یک خانم باردار به صورت کامل آگاهی داشته باشد که معمولا این آگاهی در سطح آموزش‌های ماساژور نبوده بلکه به متخصصین رشته‌های مامایی و... آموزش داده می‌شود. از طرف دیگر در تمام طول بارداری ممکن است فرد دچار خطرات احتمالی مانند زایمان خارج از موقع و مشکلات دیگر شود که اجتناب‌ناپذیر است. آیا اگر در هنگام ماساژ مشکلی برای خانم باردار پیش بیاید یک ماساژور قادر به رفع آن خواهد بود؟ بدیهی است تغییراتی که در اثر ماساژ در بدن خانم باردار به وجود می‌آید باعث حرکت جنین و تغییر موقعیت آن می‌شود. آیا ماساژور به تمامی این تغییرات آگاهی دارد؟ در هر خانم باردار ممکن است تغییرات قند خون و فشار خون به وجود بیاید. آیا محیط اسپا به تجهیزات کنترل این شرایط مجهز است؟ هزاران عامل دیگر وجود دارد که باید برای کار بر روی بدن یک خانم باردار در نظر گرفته شود. بنابراین تصور ما این است که اگر قرار است ماساژ برای خانم‌های باردار انجام بگیرد باید در محیط‌های مجهز پزشکی و توسط افراد متخصص مامایی صورت بگیرد تا از بروز هر نوع خطر برای مادر و جنین خودداری شود.
نکته مهمتر اینکه اکثر خانم‌های باردار در کف پا نیاز بیشتری به ماساژ حس می‌کنند و جالب اینکه در برخی از کشورهای آسیای جنوب شرقی به‌طور سنتی از تحریک نقاط کف پا برای سقط جنین غیرقانونی استفاده می‌شود. پس کف پای یک خانم باردار از حساس‌ترین جاهایی است که به هیچ عنوان نباید تحریک شود. علاوه بر تمام این نکات استفاده از رایحه‌ها که معمولا درتمام روغن‌های ماساژ وجود دارد برای خانم‌های باردار مناسب نیست. پروردگار عالم به زیبایی و به‌طور طبیعی انسان‌ها را به گونه‌ای آفریده که در هنگام بارداری، خانم‌های آبستن معمولا از رایحه‌ها اجتناب می‌ورزند.
با وجود تمام موارد ذکرشده حضور خانم‌های آبستن در محیط اسپا می‌تواند بسیار مفید باشد چراکه در محیط اسپا خدمات به ماساژهای بدن خلاصه نمی‌شود. قرار گرفتن در محیط اسپا به منظور ایجاد آرامش- قرار دادن پاها در آب بدون ماساژ و ماساژ صورت- می‌تواند در آسودگی مادر و جنین بسیار تاثیرگذار باشد. پس خانم‌های باردار توجه داشته باشند که در صورت علاقه به مراجعه به اسپا، آگاهانه تصمیم‌گیری کنند و با متخصصین مشورت داشته باشند.