دکوراسیون اسپا و طراحی فضاهای آن یکی از مهمترین مواردی است که در ایجاد یک اسپای تخصصی باید در نظر گرفته شود. اما متاسفانه به این امر در کشور ما توجه چندانی نشده است. به دلیل هزینه‌های زیاد و قیمت سنگین محل‌هایی که برای اسپا انتخاب می‌شوند، مدیر مجموعه ناچار می‌شود از برخی هزینه‌ها چشم‌پوشی نماید و متاسفانه معمولا نخستین گزینه‌ای که از بحث هزینه‌ها حذف می‌شود، گرفتن مشاوره از متخصصین برای ایجاد فضای مناسب است و هر کس به ظن خود با توجه به سلیقه شخصی و شاید دور از استانداردها مبادرت به ایجاد فضا و چیدمان می‌کند که بسیاری مواقع از اصول حرفه‌ای فاصله زیادی دارد. طراحی و چیدمان فضا از جنبه‌های مختلف حایز اهمیت است و بر کیفیت خدمات تاثیر مستقیم می‌گذارد.

 

 


جنبه دیداری: از لحاظ دیداری فضاسازی و چیدمان محل اسپا باید بسیار آگاهانه انجام پذیرد چراکه نخستین برخورد مراجعه‌کننده با فضای ظاهری است. هر چند استفاده از اقلام تجملی در ظاهر می‌تواند در ذهن مشتری تاثیرگذار باشد اما زیاده‌روی در آن نیز ممکن است از لحاظ روانی تاثیر مخربی داشته باشد.
استفاده از رنگ باید در جهت بهبود خدمات باشد و نورپردازی نیز در عین ایجاد آرامش، فضا را راحت جلوه دهد و توجه شود که این نورپردازی فضا را دلگیر و افسرده ننماید. طرح دیوارها در عین هماهنگی نباید یکنواخت و کسل‌کننده باشد و از طرفی باید توجه شود که شلوغی دیوارها باعث به‌هم‌ریختگی افکار نشود. در دکوراسیون اسپا باید هم روحیه و آرامش مشتری در نظر گرفته شود که ساعات کوتاهی را در محل می‌گذراند و هم  اینکه به گونه‌ای طراحی شود تا برای کارکنان کسل‌کننده نباشد.

 

 

جنبه بهداشتی: در تمام فضاهای اسپا باید طراحی به گونه‌ای باشد که امکان نظافت و ضدعفونی تمام مکان ها به راحتی مقدور باشد. دسترسی به تمام قسمت‌های اسپا باید به راحتی صورت بگیرد.

جنبه ایمنی: چیدمان فضا باید به‌گونه‌ای باشد که هیچ خطری برای مشتری و کارکنان ایجاد نشود. گوشه‌های تیز، دیوارکوب‌های شکستنی و... اقلامی هستند که از به کارگیری آنها در اسپا ‌باید پرهیز کرد.

جنبه راحتی: وسایل و تجهیزات مورد استفاده در اسپا باید به‌گونه‌ای باشد که نهایت راحتی برای ماساژور و مشتری فراهم شود. ماساژور هنگام کار نباید تحت هیچگونه فشار جسمی قرار بگیرد. محل نشستن و یا خوابیدن مشتری در تمام فضاهای اسپا باید امن و راحت باشد. در نهایت باید گفت که طراحی فضای اسپا امری کاملا تخصصی بوده و نیاز است علاوه بر دکوراتورها و متخصصین معماری، متخصصین اسپا نیز همفکری داشته باشند تا محیطی فراهم آید که از هر نظر برای کارکنان و مراجعین کاربردی باشد. باید توجه شود تنها زیبایی و رعایت اصول معماری برای طراحی فضای اسپا کافی نیست.