هیئت بینالمللی تغییرات اقلیمی (IPCC)، مرجع جهانی در زمینه تغییرات اقلیمی، اخیراً گزارش خود را برای دهه ۲۰۲۰ منتشر کرده است و پیام روشنی دارد: ضرورت اقدامات جاهطلبانهتر برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای وجود دارد و تنها در صورتی که اکنون عمل کنیم، آیندهای قابل سکونت و پایدار را برای همه تضمین خواهیم کرد.
ما اغلب در مورد انتشار کربن خود و نحوه ترجمه آن به ردپای کربن، یا ردپای یک تجارت یا محصول میخوانیم. اما آیا میدانید ردپای کربن چگونه اندازهگیری میشود و برای مشاغل اسپا و سلامتی ما چه معنایی دارد؟ در نشریه تخصصی زیبازی به بررسی این موضوع میپردازیم.
اندازهگیری ردپای کربن
ردپای کربن یک معیار عملی از تأثیر فعالیتهای خاص بر محیط زیست و تغییرات آب و هوایی است. همچنین به تولید گازهای گلخانهای که سیاره ما را عایقبندی میکنند و از خروج گرما به جو بیرونی جلوگیری میکنند، و در نتیجه به تدریج سطح سیاره را بیشتر گرم میکنند، مربوط میشود.
این افزایش دمای سطح زمین باعث ایجاد اختلال در شرایط آب و هوایی جهانی میشود و منجر به ذوب شدن یخهای قطبی و یخچالهای طبیعی، افزایش دمای اقیانوسها، خشکسالی، سیل و سایر ناهنجاریهای شدید آب و هوایی میشود. امروزه، به ندرت هفتهای میگذرد که بدون وقایع شدید طبیعی، اخبار جهانی را در هم نریزد.
گازهای گلخانهای عمدتاً توسط فعالیتهای صنعتی تولید میشوند، اما فراوانی آنها همچنین منعکسکننده فعالیتهای روزمره انسان است. تولید برق از طریق سوزاندن سوختهای فسیلی یکی از بزرگترین مقصران است، و پس از آن انتشار گازهای خروجی از میلیونها موتور احتراق داخلی در اتومبیلها، کامیونها، هواپیماها، موتورسیکلتها - کل صنعت حملونقل - قرار دارد.
سایر فرآیندهای صنعتی که ممکن است در مقیاس محلی ناچیز به نظر برسند اما به طور قابلتوجهی به تولید گازهای گلخانهای کمک میکنند، شامل تولید، کشاورزی، ذخیرهسازی، بازیافت و دفع زباله هستند.
ردپای کربن بر حسب تن معادل دیاکسید کربن (CO2) یا کربن (1000 کیلوگرم CO2 برابر با 270 کیلوگرم کربن) بیان میشود. این معمولاً انتشار وزنی هر یک از این مواد به جو است که از شکل جامد آن در داخل زمین آزاد شده است.
سهم صنعت
در حالی که درست است که بیشتر انتشارات جهانی به بزرگترین شرکتهای جهان نسبت داده میشود، اما شرکتهای کوچک و متوسط حدود ۹۰ درصد از مشاغل جهان را تشکیل میدهند. همچنین ارتباط نزدیکی بین نهادهای بزرگ و کوچک در زنجیره تامین وجود دارد.
صنعت اسپا به اندازه هر صنعت دیگری به صنایع کشاورزی و نفت متصل است؛ در اینجا تعهد ما برای انجام وظیفه خود نهفته است.
ضروری است که با دستیابی به ردپای کربن در حال کاهش، تابآوری تغییرات آب و هوایی را شرکت به شرکت، شخص به شخص توسعه دهیم. در این فرآیند، مشاغل اسپای فردی از رهبری پیشدستانه رقبا، پیشبینی مقررات کربن و تغییر تقاضای مصرفکننده بهرهمند خواهند شد - در حالی که ممکن است از محدودیتهای تامین مالی نهادی و گردش کار بالای کارکنان اجتناب کنند.
از کجا شروع کنیم؟
چندین ماشین حساب کربن وجود دارد که میتواند به مشاغل ما در تعیین ردپای کربن خود کمک کند. یکی از آنها توسط Food and Trees for Africa توسعه یافته است، که میزان CO2 منتشر شده توسط هر فرآیند تجاری یا روش سفر را محاسبه میکند، سپس تعداد درختانی را که باید برای جبران آن مقدار کربن کاشته شود، تعیین میکند. درختان و گیاهان کربنگیرهای فوقالعادهای هستند! با رشد درخت، کربن بیشتری ذخیره میکند.
یک هدف کاهش قابل اجرا کاهش ۵۰ درصدی انتشار تا سال ۲۰۳۰ و دستیابی به صفر خالص تا سال ۲۰۵۰ است. با این حال، یک تمرین محاسباتی پیشنیاز شروع اقدام کاهش کربن نیست. مراحل کاهش کربن زیادی وجود دارد که میتوانیم برای شروع این فرآیند بلافاصله انجام دهیم.
به مناطق محلی بروید: از جوامع و شیوههای محلی خود حمایت کنید. وقتی صحبت از محصولات وارداتی میشود، به یاد داشته باشید که حملونقل و احتمالاً الزامات بستهبندی اضافی منجر به ردپای کربن بسیار بزرگتر از محصولات تولید و عرضه شده در مناطق محلی میشود.
سبک سفر کنید: اتومبیلها سهم قابلتوجهی در گرمایش جهانی دارند. روشهای حملونقل جایگزین مانند حملونقل عمومی، پیادهروی و دوچرخهسواری را با کارکنان و مهمانان اسپای خود ترویج کنید. جذابترین مکانهای پارکینگ را به خودروها و موتورسیکلتهای برقی اختصاص دهید.
بانک خود را در نظر بگیرید: بسیاری از بانکها همچنان به تامین مالی پروژههای سوختهای فسیلی ادامه میدهند و بنابراین، به تداوم بحران آب و هوا ادامه میدهند. در نظر بگیرید که به بانکی تغییر دهید که از پایداری حمایت میکند و وامهای سبز را به کسانی که به دنبال رسیدگی به تغییرات آب و هوایی هستند، ارائه میدهد.
با کیفیت بخرید: محصولات با کیفیت خوب دوام بیشتری دارند و به زباله تبدیل نمیشوند. پردازش زباله انرژیبر است و اغلب منجر به انتشار گازهای مضر میشود.
غذا را در فصل ارائه کنید: میوهها و سبزیجاتی که به صورت فصلی رشد و برداشت میشوند نه تنها طعم بهتری دارند و ارزانتر از غذاهای وارداتی هستند، بلکه معمولاً مغذیتر هستند.
خودتان پرورش دهید: جدا از لذت ارائه سبزیجات از باغ اسپای خود به مهمانان، میتوانید به آنها تضمین دهید که غذایی مصرف میکنند که بدون فرآیندهای صنعتی تولید شده است. با نهالهای گیاهان دارویی از مهدکودک محلی خود، در گلدانهایی که سرآشپز اسپا میتواند نزدیک آشپزخانه نگه دارد، شروع کنید و با افزایش اعتماد به نفس گسترش دهید.
مصرف گوشت را کاهش دهید: تولید محصولات گوشتی انرژیبر، آببر و منابعبر است. گاهی اوقات فراموش میکنیم که این فرآیند شامل تولید، ساخت و پردازش خوراک دام و حملونقل آنها به کشتارگاهها؛ و سپس پردازش، بستهبندی و حملونقل محصولات گوشتی به مصرفکننده است. این فرآیندها همچنین باعث ایجاد مقدار قابلتوجهی زباله و آلودگی میشوند، بهویژه در مقایسه با تولید میوه و سبزیجات.
کاهش و بازیافت زبالههای اسپا: انرژی هدر رفته در تولید محصولات نسبتاً بیهدف که در نهایت در سطل زباله قرار میگیرند، علاوه بر متان آزاد شده در محلهای دفن زباله، سهم قابلتوجهی در ردپای کربن ما دارند. با خرید عمده و اجتناب از محصولات با بستهبندی بیش از حد، زبالههای بستهبندی هدر رفته را کاهش دهید. به عنوان مثال، بازیافت یک بطری شیشه ای 0.5 کیلوگرم کربن را در مقایسه با ساخت یک بطری جدید ذخیره میکند. کمپوست و بازیافت در صورت امکان میتواند کربن منتشر شده توسط دفع زبالههای اسپا را تا 40 درصد کاهش دهد.
Charné le Roux، کارشناس پایداری و عضو هیئت مدیره GSN Planet، دانش خود را به عنوان یک وکیل تجاری و متخصص ساختمان سبز برای توسعه ابزارهایی مانند دوره تمرینات اسپای پایدار و ماشین حساب GSN Greenspa ترکیب میکند. او همچنین بنیانگذار و مدیرعامل Greenspa Africa است و در حال حاضر در ابتکار SDG موسسه جهانی سلامت و تندرستی خدمت میکند.
مطالب بیشتر در زیبازی:
_________________
گردشگری عامل افزایش آلایندههای کربنی در جهان