مدیر اولین سلامتکده کشور میگوید: در سلامتکدهها معمولا باید محلی برای عرضه گیاهان دارویی، فراورده های دارویی و یا عرقیاتی عرضه شود که هم رضایت بیمار را به همراه داشته باشد و هم استاندارد باشند. چون میبایست همه به سمتی بروند که ضریب اطمینان متقاضیان بیشتر شود در این صورت است که می توان حلقه گردشگران سلامت را با وجود طب سنتی بیشتر کرد.
پناهی درباره پذیرش گردشگران سلامت خارجی نیز توضیح میدهد: معمولا گردشگران خارجی که برای طب سنتی به ایران میآیند در همان محلی ثبت نام میکنند که گردشگران ایرانی مراجعه می کنند با این وجود گردشگران خارجی از وجود چنین علمی کمتر اطلاع دارند ولی شنیده اند که ایران در حوزه حجامت، زنبوردرمانی، زالو درمانی و ... فعالیت می کند.
آنطور که پناهی میگوید برخی از گردشگران تنها نامی از طب سنتی ایران شنیدهاند و برخی که آن را قبلا امتحان کرده اند، درمان دوباره را بی ضرر نمی دانند به همین دلیل به دنبال مرکزی که از هر جهت فعالیت هایش مطمئن باشد می گردند. حتی برخی از گردشگران خارجی به این مراکز برای کسب اطلاع بیشتر مراجعه می کنند. با این وجود تعرفه ای که از آنها در سلامت کده ها گرفته می شود همان تعرفه بیماران ایرانی است. با وجود اینکه در ایران تعداد کمی سلامتکده ویژه گردشگران خارجی و داخلی وجود دارد اما استان البرز توانسته در این میان گوی سبقت را از تهران گرفته و با برپایی سلامتکده ای در این استان گردشگران داخلی و خارجی را به سمت خود بکشاند تا از تمرکز زدایی در تهران جلوگیری شود.
خدادوست معاون طب سنتی وزیر بهداشت در زمان افتتاح سلامتکده استان البرز گفته بود، بر اساس آمارهای یکی از کشورهای توسعه یافته مشخص شده، ۷۵ درصد افرادی که به پزشکان عمومی مراجعه میکنند یا نیازی به دارو ندارند و یا با داروهایی که خود(براساس آموزش خود درمانی) تجویز میکنند، بهبود مییابند. بنابراین وقتی سواد مردم بالا رود، این مراجعات بیمورد تقلیل مییابد و سبب میشود مبلغ زیادی در اقتصاد مملکت صرفهجویی شود پس با ایجاد سلامتکده ها راه برای تبلیغات واهی و ادعاهای کاذب برخی سوءاستفادهگران تا حدود زیادی بسته می شود.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت با اشاره به علاقمندی مردم به طب سنتی معتقد است: وجود ۱۰ هزار پزشک و ۱۵ هزار عطاری در کشور، نشاندهنده گرایش بالای مردم به طب سنتی است.