در مقاله‌های گذشته به برخی از بیماری‌هایی که ماساژ در آنها ممنوع است مانند سرطان اشاره کردیم. در این شماره به مواردی اشاره داریم که ماساژ ممنوع نیست اما ‌باید با احتیاط و توجه خاصی انجام گیرد.

 



برخی از بیماری‌ها و یا مشکلات در افراد وجود دارد که باعث منع ماساژ نمی‌شود اما لازم است ماساژ با احتیاط بیشتری انجام گیرد.

دیابت: ماساژ نه‌تنها برای افراد دیابتی مضر نیست بلکه مفید نیز هست اما زمانی‌که یک فرد دیابتی برای ماساژ مراجعه می‌کند باید به چند نکته توجه ویژه‌ای داشت. این افراد مستعد زخم پای دیابتی هستند بنابراین استفاده از ابزار در ماساژ پا برایشان ایجاد خطر می‌کند. نکته دیگر اینکه در افرادی که انسولین استفاده می‌کنند احتمال کاهش شدید قند خون وجود دارد. بنابراین لازم است ماساژور در کنارش به خوراکی شیرین دسترسی داشته باشد و در صورت مشاهده نخستین نشانة کاهش قند خون، بلافاصله ماساژ را متوقف کرده و به مشتری یک خوراکی شیرین بدهد. جا دارد قبل از شروع ماساژ خود مشتری نیز در این موارد آگاه شود.

ناراحتی‌های قلبی: افرادی‌که دچار چنین ناراحتی‌ای هستند بهتر است از ماساژهایی استفاده کنند که لازم نباشد به روی سینه دراز بکشند، چون این حالت در فرد ایجاد ناراحتی می‌کند.

بیماری MS: یکی از بهترین تاثیرات ماساژ در افراد مبتلا به MS مشاهده شده است. اما باید توجه داشت که افراد مبتلا به این بیماری در حالت خاموش بیماری باید از خدمات ماساژ استفاده کنند و اگر در حالت عود بیماری مراجعه کردند از ماساژ دادن پرهیز شود.

پوکی استخوان: در افراد مبتلا به پوکی استخوان نیاز است حرکات کششی شدید به کلی از ماساژ حذف شود تا مبادا باعث ایجاد شکستگی شود.

فشار خون: ماساژ به‌طور کلی در هر جلسه نه‌تنها باعث افزایش فشار خون نمی‌شود بلکه معمولا کمی کاهش فشار را نیز سبب می‌شود، اما در مورد افراد با فشار خون بالا باید احتیاط لازم صورت گیرد. به این صورت که در ابتدا سوال شود آیا بیماری فشار خون وی کنترل شده است. یا نه، که در صورت منفی بودن پاسخ از ماساژ پرهیز شود. و نکته بعدی اینکه دقت شود در همان لحظه فشار خون بالا نباشد. اگر به این دو مورد دقت و ماساژ شروع شد، باید توجه کرد که در صورت برافروختگی مشتری حین ماساژ و یا بروز علامت دیگری مبنی بر بالا رفتن فشار خون، بلافاصله ماساژ قطع شود.