قهوه محبوبترین نوشیدنی برای شهروندان آلمانیست. با شکروشیر یا بی شکر. آیا نوشیدن قهوه به سلامتی آسیبی نمی رساند؟
قهوه محبوبترین نوشیدنی آلمانی هاست.هر آلمانی به طور متوسط ۱۴۹ لیتر قهوه در سال مینوشد؛ حدود سه فنجان در روز. آب پس از قهوه محبوبترین نوشیدنی برای آلمانی هاست. و پس از آب آبجو در مرحله بعدیست.
قهوه تاثیرگذار بر جسم و روح
قهوه دارای کافئین است. این ماده شیمیایی سبب افزایش فعالیت قلب می شود و رگهای بدن را باز و رگهای مغز را تنگ می کند. این ماده باعث افزایش تمرکز و فعالیتهای مکانیکی بدن می شود و شخص را برای مدتی طولانی بیدار نگاه می دارد. قهوه اما میتواند به اعتیاد افراد نیز منجر شود.
نوشیدنی ای برای سلامتی بیشتر
سازمان صلیب سبز که در آلمان وظیفه پیشگیری از بیماری ها را به عهده دارد، اعلام کرده که قهوه به هیچ وجه ناسالم نیست و نوشیدن روزانه چهار فنجان قهوه به سلامتی افراد کمک می رساند. برمبنای تحقیقات این سازمان قهوه احتمال ابتلا به بیماری های پارکینسون، آلزایمر و بیماری های کبدی را کاهش می دهد.
همه چیز از میوه های آلبالویی شکل قهوه آغاز می شود
مزارع اولیه قهوه در اتیوپی در شرق آفریقا بودند. درختچه های قهوه حدود چهار متر ارتفاع دارند و میوه شان شبیه آلبالو است. رنگ این میوه ها به تدریج از سبز به زرد و سپس به قرمز متمایل می شود.
آماده سازی کشت قهوه
میوه های آلبالویی شکل قهوه معمولا با دست کنده و خشک می شوند. آنها برای خشک شدن چندین هفته آفتاب می خورند و به طور مرتب زیرورو می شوند. به تدریج لایه نرم سطحی خشک شده و تنها دانه خشک قهوه باقی می ماند.
دانه های آماده
پس از خشک شدن میوه قهوه پوسته خارجی دانه ها را نیز برمی دارند. سپس دانه ها را بومی دهند و برشته می کنند و در مرحله بعد آن را به آرد تبدیل می کنند. میزان قهوه آرد شده بستگی به نوع قهوه دارد.
برزیل بزرگترین صادرکننده قهوه جهان
درختچه های قهوه به آب و هوایی ثابت احتیاج دارند. در مزارع قهوه نباید سرمای سخت و گرمای سوزان حاکم باشد. امروزه در بسیاری از کشورهای جهان قهوه پرورش مییابد. بزرگترین صادرکننده قهوه در جهان برزیل است. پس از برزیل کشورهای ویتنام و کلمبیا قرار دارند.
هامبورگ مرکز پخش قهوه اروپا
محصول قهوه به دست آمده در جهان همه ساله حدود هشت میلیون تن است. بیشتر این مقدار به کشورهای دیگر صادر می شود. بندر هامبورگ آلمان بزرگترین بندر پخش قهوه برای بازارهای آلمان، کشورهای اسکاندیناوی و اروپای شرقی است.
توسعه مزارع قهوه تنوع گیاهی را از بین میبرد
برای توسعه محصول سعی می شود مزارع قهوه همواره توسعه یایند. به همین دلیل در بسیاری از کشورها قهوه جای کشت محصولات دیگر را گرفته است. تک محصولی شدن بسیاری از کشورها سبب از میان رفتن تنوع گیاهی در آنها شده است.
نابودی جنگلها
در بسیاری کشورها برای توسعه مزارع قهوه جنگل ها را نابود می کنند. برای حفظ مزارع قهوه از کودهای شیمیایی مخصوصی استفاده می شود که در درازمدت برای محیط زیست خطرناک هستند. در چنین شرایطی تولید قهوه اکولوژیک می تواند به بدیلی درمقابل قهوه معمولی تبدیل شود. اما تولید چنین قهوهای در سطح جهان هنوز بسیار اندک است.
مزارع قهوه اتیوپی در حال انقراض
قهوه اکنون در بیشتر کشورهای جهان کشت می شود، اما کشت قهوه در کشور اولیه آن اتیوپی در حال نابودی است. مزارع قهوه اتیوپی در جنگلهای کوهستانی منطقه "کافا" در این کشور قرار دارند. اما این جنگل ها به خاطر قطع درختان جنگلی در حال انقراضاند. سازمان هایی در سطح جهان می کوشند تا از انقراض این جنگلها جلوگیری کنند.
گرانترین نوع قهوه
یکی از گرانترین انواع قهوه در تایلند تولید می شود با نام قهوه سیاه "Ivory". دانه های این نوع قهوه را فیل ها می خورند و پس از چندی با مدفوع خود دفع می کنند. این دانه های قهوه جمع آوری شده، سپس برشته و آرد می شوند.