میوهها و سبزیها منابع بسیار خوبی از ویتامینها، مواد معدنی و مغذی هستند که میتوانند باعث بهبود کارایی سیستم ایمنی بدن و ضامن سلامتی باشند. با این وجود بسیاری از مردم روزانه مقدار کافی از این مواد را دریافت نمیکنند. اینها دستورالعملهای سادهای هستند که نشان میدهند چگونه میتوان با بهکارگیری میوه و سبزیجات بر علیه بیماریها در روزهای سرد تجهیز شد.
آب هویج:
آب هویج منبعی عالی از بتاکارتن و ویتامین A است. ویتامین A نقشی حیاتی در تنظیم سیستم ایمنی دارد و به بدن برای مبارزه علیه عفونت و حفظ سلولهای T کمک میکند. این گروه از سلولهای خونی متعلق به گلبولهای سفید خون هستند که با نام Lymphocytes شناخته میشوند و نقشی اساسی در ایمنی سلولهای بدن ایفا میکنند. ویتامین A به گلبولهای سفید خون در دفاع از بدن کمک میکنند.
آب پرتقال و گریپفورت:
بهطور کلی، آب مرکبات همانند پرتقال، گریپفروت و لیمو منبعی عالی برای تامین ویتامین C هستند. ویتامین C یک آنتیاکسیدان است و با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند. ویتامین C به تولید گلبولهای سفید و آنتیبادیها کمک و سرانجام اینکه با مهاجمان خارجی نبرد میکند. کمبود ویتامین C میتواند منجر به تاخیر در التیام زخم شود، بدن را در مبارزه با عفونت ناتوان سازد و در واکنشهای سیستم ایمنی بدن، بینظمی ایجاد کند.
آبکلم:
کلم غنی از ویتامینهای گوناگون، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها است. کلم منبعی عالی از ویتامین A، ویتامین C، منیزیم، ویتامین B6، مس و آهن نیز هست. استفاده از کلم همزمان با چغندر میتواند تامینکننده بسیار خوبی از اسید فولیک و ویتامینهای ضروری باشد.
آب گوجهفرنگی:
گوجه فرنگی منبعی عالی از ویتامین C و ویتامین A است که هر دوی آنها برای سلامتی سیستم ایمنی بدن ضروری هستند.
ترکیب آب کیوی و توتفرنگی:
این ترکیب سرشار از ویتامین C است که خود منبعی بسیار خوب از اسید فولیک، ویتامین A، منیزیم و روی بهشمار میآید و نقشی مهم در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. باید گفت که کمبود منیزیم منجر به ضعف در سیستم ایمنی و قرار گرفتن در معرض عفونت میشود.
آب کدو:
آب کدو منبعی از ویتامین A، ویتامین B6 و ویتامین E به همراه روی است. روی برای تولید گلبولهای سفید و آنتیبادیهایی مفید است که وظیفه مبارزه بر علیه بیماریها را برعهده دارند.