محققان می‌گویند یوگا می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های قلبی موثر باشد به ویژه برای کسانی که نمی‌توانند فعالیت شدید بدنی داشته باشند. محققان هلندی با بررسی ۳۷ تحقیق که در مجموع بر روی سه هزار نفر انجام شده بود به این نتیجه رسیدند که یوگا عوامل خطرساز در بیماری‌های قلبی مثل فشار خون یا چربی خون را کاهش می دهد.

 

 

 بیماری‌های قلبی, یوگا, فشار خون, کلسترول, اسپا

 

متخصصان یوگا را فاقد تکاپو و تقلایی می‌دانند که برای سلامت ضروری شمرده می‌شود و فکر می‌کنند شدت یوگا آنقدر نیست که در توصیه دولت بریتانیا برای هفته‌ای ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط جایی داشته باشد اما برخی مححقان بر این باورند که یوگا می تواند تاثیر مثبتی در سلامت قلب و عروق داشته باشد.

برای اینکه تاثیر یوگا بر سلامت قلب بهتر شناخته شود پروفسور میریام هونینک از دانشکده پزشکی اراسموس در روتردام نتایج تحقیقات دیگری را که در این باره انجام شده بود بررسی کرد. او به این نتیجه رسید که یوگا در قیاس با عدم تحرک فواید قابل ملاحظه ای دارد. به گزارش نشریه پیشگیری از بیماریهای قلبی اروپا، این فواید عبارتند از کاهش خطر چاقی، فشار خون و کلسترول.

با این حال در مقایسه با دیگر انواع ورزش مثل دویدن نرم یا سریع، یوگا تاثیری مشابه داشت، نه بهتر نه بدتر. پروفسور هونینک می گوید: "نتایج بررسی ما نشان می دهد که یوگا قابلیت های بالقوه ای دارد. به نظر من یوگا ارزش آن را دارد که بعنوان فعالیتی در جهت کم کردن خطر بیماری ها در نظر گرفته شود."

هنوز دقیقا روشن نیست یوگا چگونه اثر مثبتی بر سلامت می‌گذارد اما برخی معتقدند دلیل آن اثر آرام بخش یوگا است. مورین تالبوت از انجمن قلب بریتانیا می گوید: "فواید یوگا ممکن است به دلیل به کار گرفتن عضلات و کنترل تنفس باشد، به این ترتیب اکسیژن بیشتری به بدن می رسد و فشار خون کاهش پیدا می‌کند." علاوه بر این تاثیر مثبت یوگا بر سلامت عاطفی و هیجانی هم کاملا شناخته شده است. "اما برای ارزیابی دقیق‌تر اثر یوگا بر سلامتی به تحقیقات وسیعتری نیاز است."